tirsdag 5. januar 2010

Vinneren tar alt av Kari Sverdrup.



Utgivelsesår: 2000
Sjanger: ungdomsroman.
Målgruppe: 10 – 16 / ungdom.
Synes det passer best for dem fordi at man kjenner seg litt igjen i boken når man selv er ungdom.

Bokanmeldelse:
VINNEREN TAR ALT.
Jonas er hemmelig forelsket. Kristian er Jonas bestevenn, men det viser seg at de er forelsket i samme jente. Uheldigvis for Jonas har han en tendens til å drite seg ut på verst tenkelige tidspunkt. Kristian, Jonas og to jenter, hvorav en av dem er jenta de begge liker, er på kino. På vei hjem greier Jonas å miste buksen og blir dermed kjempe flau. Livet hans er ødelagt, mener han.
Jonas er 14 år og bor i en leilighet i Oslo sammen med sin mor og sin lillesøster Annika. Annika er bare halvsøsteren. Magnus er gammelkjæresten til moren og det var da lille Annika kom til.
Magnus er behjelpelig i store og små problemer boken gjennom. For eksempel så blir moren kjempe syk. Da må Jonas være mannen i huset en stund, men plutselig kommer Magnus og tar litt tak i sitt gamle hjem og hjelper barna.
Jonas har det ikke helt enkelt nå som han bare går rundt og tenker på Katharina (jenta han er forelsket i). Han tror at hun synes han er kjempe teit. ”Heldigvis” kommer Henrik inn i bildet. Det er en god venn av Jonas. Pga han havner Jonas på sykehus to ganger etter hard skate konkurranse. Dette passer jo bra siden Jonas ikke vil nærme seg skolen etter fadesene.
Boken er jamt gjennom kjedelig. Problemene går igjen boken gjennom. Føler at den blir ganske ensformig. Den har sine perioder hvor man virkelig kjenner seg igjen og føler at situasjonene er tatt rett ut fra ditt eget liv. Sett bort fra det er boken begredelig.
Boken er realistisk og ganske søt og den som sagt for seg normale ungdoms problemer. Hvem har vel ikke opplevd å dumme seg så fryktelig ut at de føler at de aldri kan vise seg blant folk igjen? Som i boken, så ordner det seg alltid til slutt og særlig for snille gutter!

Superkjekk gutt som har levert, 9D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar