onsdag 6. januar 2010

Coraline av Neil Gaiman


Boka heter Coraline og er skrevet av forfatteren Neil Gaiman, som også har skrevet romanene Neverwhere, American Gods og Stardust.

Boka handler om ei jente som heter Coraline som akkurat har flyttet inn i et gammelt hus sammen med moren sin på sommeren, der det ikke er noe som helst å gjøre. Moren hennes jobber og Coraline er derfor hjemme alene. En dag Coraline snoker litt rundt i huse for og finne noe hun kan gjøre, finner hun en dør som er annerledes enn di andre, den var gamlere. Første gang hun åpner den er det bare en murvegg der. Men hun åpnet den en gang til. På andre siden av denne døren finner hun et rom som er helt likt stuen hennes. Det er som en dobbelt verden for Coraline, en verden som var mørkere, tristere og veldig hemmelighetsfull. Alt som er der minner henne om hennes eget hus, bare gamlere. Rundt huset er det helt tåkelagt, man kan ikke se noen ting annet enn hagen til det rare huset. På kjøkkenet står det en dame som ligner på moren hennes bortsett far at hun var høyere, tynnere, hun hadde helt hvit hud og svarte knapper til øyne. Denne mystiske damen vil gjerne at Coraline skal bli datteren hennes, få knappeøyne. Og gjør alt i sin makt for å få henne til og bli, samme hvor slem hun må være. Men Coroline vil ikke. Hun må derfor finne nøklene til døren som ”Moren” har gjømt. Mens Coraline leter etter nøklene finner hun ut at det er andre barn der og at live deres ligger i hennes hender. Det er barn som ”Moren” har lurt tidligere til å bli der og har derfor fått knappeøyne, ingen mat og sulter. Den eneste måten og redde dem er og få dem ut fra denne mørke verdenen, men di er fanget inne i et speil. I løpet av boka dukker det opp en svart katt flere ganger. Er dette bare tilfeldig? Eller prøver denne katten og fortelle Coraline noe?

Det er en spennende bok som man får problemer med å legge fra seg. Det er en mystisk eventyr bok. Og er tilgjengelig for alle aldere.

Jeg tror at det forfatteren prøver og fortelle oss ar at barn kan ha en utrolig fantasi og ofte er i sin egen verden. Jeg likte denne boken veldig godt fordi det er et mysterium som må løses og man får bruke fantasien sin mye heletiden.

Nathalie Valde Rizwan Parvaiz. 9a

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar