tirsdag 5. januar 2010

Breaking Dawn


Forfatter: Stephenie Meyer (1973) bor i Arizona, USA. Hun debuterte med suksessromanen Evighetens kyss. Stephenie Meyer er et fenomen i USA. Hennes fire ungdomsbøker Twilight (Evighetens kyss), New Moon (Under en ny måne), Eclipse (Formørkelsen) og Breaking Dawn (som kommer ut på norsk i november og vil da hete Ved daggry) har alle ligget kontinuerlig på New York Times’ bestselgerliste siden de utkom, og de har så langt blitt oversatt til over 40 språk. Stephenie har også skrevet en bok om romvesener som heter The host.

Sjanger: Det er science fiction/fantasy hvor nærmest alt er lov. I disse bøkene er det varulver og vampyrer det handler om.

Handlingsreferat: Bella er nok en gang i fare, men denne gangen er hele hennes familie også det. Etter at Bella giftet seg med den gode vampyren Edward Cullen, ble hun gravid og fikk Renesmee. Samtidig må Bella holde forholdet oppe med hennes beste venn Jacob Black, som er varulv, vampyrenes største fiende. Samtidig venter de alle på at voltyriene skal komme og gi dem en dom.

Tema: Temaet er nok kjærlighet og vennskap.
Jeg tror at forfatteren vil få frem at kjærligheten er sterk og vinner alltid, og moralen er at mennesker er ulike, men allikevel like. Man kommer seg alltid igjennom vanskelige tider hvis man bare prøver.

Egen vurdering: Jeg syntes at boken er kjempe bra. Det er Bella som er jeg personen i boka, noe som gjør den enda bedre. Forfatteren er veldig detaljert og hun skriver slik at det er lett å lese. Man lever seg veldig inn i boka, og man føler at man er Bella, siden vi får høre alle tankene hennes. Jeg vil si at Stephenie er en kjempe god forfatter, men mange sier at i forhold til andre kjempe gode krim forfattere så er hun egentlig ganske dårlig. Uansett, så er alle bøkene i Twilight-sagaen kjempe bra og verdt å lese. Forfatteren henvender seg til en lesegruppe i alderen fra 13 år og oppover i tenårene.


Solfrid Løvli Hundåla, 9D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar