tirsdag 5. januar 2010

Twilight av Stephanie Meyer



Twilight er et fantasy eventyr og passer til de litt mere vell-lesende personene. Jeg likte boka fordi fantasy bare er min greie, teksten er også veldig vellskrevet og kan få en ver person oppslukt. Twilight er en serie på fire bøker så å lese dem er annbefalt for de som likte bok nr. 1. Twilight er mest sannsynelig den beste boka jeg har lest. Den har spenning, romantikk og er en bok som man kan få all slags ideer langt inne i hodet om hva som kan skje videre.

Twilight handler om en jente på sytten år ( Isabella Swan ) som skal være til faren sin noen måneder siden moren og den nye kjæresten skal reise mye rundt om i verden. Faren bor i en liten by med overskyet og regnvær nesten hele året rundt.

Isabella er ny på skolen og er den typen som sitter alene for det meste, men hun får seg mange venner raskt. Det går ikke lange stunden før hun fatter blikket sitt på fem elever som kommer gående in i matsalen. Det er Cullen familien. Isabella ser på den bakerste gutten som heter Edward. Cullen familien er veldig spesiell sier en av vennene til Isabella og det er ingen vits i å prøve seg på Edward.

Isabella har samme fag som Edward, som ikke er særlig fornøyd og prøver å bytte fag, men alle fagene er full-booket. Isabella prøver å ta kontakt med Edward og etter mange dager snakker de endelig sammen. De begynner å bli venner men Edward sier at Isabella burde holde seg unna han.
Isabella faller seg håpløst forelsket i Edward men kan ikke finne ut hva som gjør han så annerledes enn alle andre.

På en tur til stranden La Push får Isabella høre en skrekkhistorie av en gammel bekjent. Han forteller at familien Cullen mange år tilbake har drukket blod og jaktet på en indianer-stamme's teritorium.

På parkerings plassen utenfor skolen blir Isabella nesten kjørt på men blir reddet av Edward i siste sekund. Han dytter vekk bilen med hånda si og stikker av. Isabella er helt sikker på at Edward holder noe skjult så hun drar hjem og søker på '' kalde hender, styrke, smidighet og blod tørstig ''.


Nå var Isabella sikker på tre ting.. for det første, Edward var en vampyr. For det andre, det var en del av han som tørstet etter hennes blod. For det tredje, hun var hodestups forelsket i han.

Gutt 9D.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar