onsdag 6. januar 2010

Evighetens kyss av Stephanie Meyer



Twilight er en spennende historie om kjærlighet mellom en vampyr og et menneske. I boka møter vi Isabella Swan, eller Bella som hun selv kaller seg. Bella bor i den solfyylte byen Phoenix sammen med sin mor og stefar. Når moren til Bella gifter seg på nytt, bestemmer Bella seg for å flytte til faren sin, som bor i den nokså regnfylte småbyen Forks.

Bella tror at ingen ting vil forandres når hun flytter, men det endrer seg etter at hun møter den utrolige kjekke og mystiske Edward Cullen. Edward skjuler en stor hemmelighet, en hemmelighet som bare han og familien hans vet om. Han er nemlig en vampyr. Bella og Edward blir hodestups forelsket i hverandre, og vel vitende om hvor farlig det er for begge.

Temaet i romanen er forholdet til Edward og Bella, og vi følger dem gjennom deres kompliserte og farlige forhold. Teksten er bygget opp på en måte slik at du får en trang til å alltid lese litt til. Bella er den som forteller i boken, så alt blir sett fra hennes perspektiv. Boka er en ganske så ny bok, så alt blir fortalt i vår moderne tid. Begynnelsen av boka er god, og det tar ikke lang tid før du kommer til selve handlingen. Forfatteren beskriver godt omgivelsene og personene rundt Bella. Forfatteren har også vært flink til å holde på spenningen, ved å ikke avsløre alt på en gang. Jeg synes at denne boka er utrolig bra, for teksten er så godt skrevet at jeg aldri blir lei av å lese. Det er litt spenning på hver eneste side. Boka er skrevet på engelsk, men den er også oversatt til norsk, men jeg leste Twilight på engelsk. Denne boka passer best for ungdommer i alderen 14 år og oppover, fordi at boka handler om kjærlighet, mystikk og vold, som yngre barn kanskje ikke interesserer seg så mye for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar