fredag 13. november 2009

Twilight av Stephanie Meyer



17-årige Isabella Swan flytter fra moren som bor i Phoenix, på grunn at hennes mor har fått seg en ny kjærste som er ofte å reiser for han er en proff i baseball. Isabella bestemer seg for å flytte til sin far, så hennes mor kan være mer i lag med kjæresten. Faren til Isabella bor i Forks i Washington, et av de stedene i USA med mest regn. Hun hater stedet og ønsker ikke å være der lenge, men etter en stund forandrer hun mening. Etter hvert blir hun betatt av en mystisk gutt, som er natufag partnen hennes. Edward Cullen er en kjekk gutt, Isabella synes både han og de andre Cullen-barna er vakre og sjarmerende. Hun har et stort problem når det gjelder å motså Edward når han viser interesse for henne. Etter hvert finner Bella ut at Edward og familien hans er vampyrer, men Edward må være forsiktig så ikke fristelsen blir for stor. Men det er ikke bare Cullen-familien som er vamyrer i området, så Edward må være forsiktig med hva han ønsker seg.


Sjanger:
Twilight er en romantisk thriller.
Grunnen for at det er en romantisk bok kommer av båndet mellom Isabella og vampyren Edward, som er i grunn hele greia. Og når man tenker på thriller i Twilight tenker man på vampyrene, og når vampyrene slåss mot hverandre.

Tema:
Kjærligheten mellom mennesket Isabella og vampyren Edward. Jeg synes at forfatteren vil fortelle en bra historie.

Egen vurdering:
Jeg synes at teksten er ganske bra, og jeg anbefaler å lese Twilight. Boken passer best for ungdommer, for det er så inspirerende for ungdomer.


Erik Lundestad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar